PINAR GÜLTEKİN’İN ÖLDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ BAROMUZ KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU AÇIKLAMASI

21.07.2020 18:37:23
  • Büyük Font
  • Küçük Font
  • Sayfayı Yazdır
PINAR GÜLTEKİN’İN ÖLDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ BAROMUZ  KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU AÇIKLAMASI

 

Muğla’da erkek şiddetine dayalı kadın ölümleri yükselen bir ivmeyle artmaya devam ediyor.

 

Muğla ili, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda belli ki eksik kalıyor, belli ki birçok birim önleyici tedbirleri uygulamıyor, keza yargı da kadına yönelik işlenen suçları etkin bir şekilde kovuşturmuyor. İki ay içerisinde üç kadın öldürüldü Muğla ilinde. 

 

Muğla Valiliğini, bağlı bulunduğu yetki ve görev alanı ile, tüm il sınırları içerisinde İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun'un emredici hükümlerinin yerine getirilmesi yönünde sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Kolluk görevlilerinin keyfi uygulamalarına son verilmesi gerektiğine dair çağrıda bulunuyoruz. Yargı mensuplarına, bağlı bulunduğumuz uluslararası sözleşmeler ve mevzuatı uygulayarak, faillerin etkin bir şekilde cezalandırılması için çağrıda bulunuyoruz.

 

Bugün, 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin'in cansız bedeni bir ormanlık alanda bulundu.

 

Kadınların sürekli şiddet mağduru olduğu bu düzen içinde değişmeyen tek şey, faillerin ödül niteliğinde cezalandırılmıyor olmaları ve hükümetin var olan yasaları etkin şekilde uygulamaması.  

 

Failleri cesaretlendiren bu politikalar kadınların hayatlarına mal olmaya devam ediyor.

 

Bunun üzerine bir de devlet yetkilileri ve sistem İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini gündeme getirerek bu suçların daha fazla işlenmesine zemin hazırlamakta.

 

Biz kadınlar dünyanın YARISIYIZ. Yaşam hakkımızı kısıtlayan, cinsimize adeta savaş açmış uygulamalar meşru değil, mübah hiç değil.

 

Tüm yetkilileri, acil bir şekilde var olan yasaları uygulamaya çağırıyoruz! Faillerin ödül niteliğinde cezalandırılmalarına karşı izleyici kalmayacağız!

 

Etkin bir soruşturma ve kovuşturma ile failin cezalandırılması için mücadeleye devam edeceğiz! Muğla Barosu olarak davaya müdahil olarak failin en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız.

 

MUĞLA BAROSU
KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

 

Fotoğraf Galerisi