5.3.2020 11:53:42

Ankara, 02.03.2020

………………………

DUYURU NO:2020/19

İLGİ: Makbuztek Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması Tanıtım Kampanyası Hakkında.

Bildiğiniz gibi, birçok alanda uygulamaya geçirilen e-Dönüşüm” kapsamındaki değişikliklerden Elektronik Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) uygulaması, Meslektaşlarımız tarafından halen kullanılabilmekte olup, 01.06.2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecektir.

Başkanlığımızca Barolarımıza ve Avukatlarımıza özel olarak Makbuztek” adıyla bir Elektronik Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) uygulaması hazırlanmıştır.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) standartlarına uygun olarak hazırlanan Makbuztek, diğer TBB projelerindeki kalite, güvence ve benzerleri ile kıyaslanamayacak düşük fiyat garantisi ve Barokart ödeme kolaylığı ile meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Elektronik Serbest Meslek Makbuzu uygulaması Makbuztek, TBB tarafından Avukatlara sunulan UHAP, icraTeK, büroTeK, kararTeK, OCAS, AYAS ve UZAS gibi tüm Avukat ve Baro sistemleri ile tam entegre olup CMK, Adli Yardım gibi Baro ve Avukat arasındaki tüm makbuz işlemlerinde ve dava ve icra takibi gibi Avukatlar için makbuz işlemi gerektiren tüm süreçlerde kolaylık ve avantaj sağlamaktadır.

Makbuztek ile İcratek ve Bürotek üzerinden serbest meslek makbuzu işlemleri yapılabileceği gibi bu programlardaki dava ve icra dosyalarındaki cari işlemler, gelir ve gider kalemleri e-defter beyan sistemine aktarılabilmekte, icra dosyalarında makbuzlar otomatik olarak İcratek üzerinden oluşturulabilmekte ve Türk Elektronik Para A.Ş. güvencesi ile tahsilat yapılabilmektedir.

Makbuztek üzerinden serbest meslek makbuzu oluşturulurken tüm makbuz hesaplama kriterleri seçilebilmekte ve makbuz rakamları otomatik olarak hesaplanmaktadır.

Makbuztek üyelik, kurulum, bakım, güncelleme ücreti gerektirmemektedir. Meslektaşlarımız Makbuztek ’ le GİB kayıtlarına gönderilen e-SMM sayısı kadar ücret ödemesi yaparak programı kullanılabileceklerdir. Makbuztek makbuz paketleri benzerleri ile kıyaslanamayacak fiyatlarla meslektaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. 100 adet e-SMM düzenlenebilen makbuz paketi 39 TL+KDV karşılığında, yıllık sınırsız makbuz düzenleme hakkı veren sınırsız paket ise 299 TL+KDV karşılığında satın alınabilmektedir. Diğer makbuz paketleri yazımız ekinde ayrıca iletilmiştir.

Makbuztek sistemine giris¸ UHAP Kullanıcı Bilgileri (UHAP Kullanıcı Adı ve UHAP S¸ifresi) ile yapılabilmektedir. Programa giriş yaptıktan sonra GİB aktivasyonu program üzerinden Avukat tarafından kolayca yapılabilmektedir.

Makbuztek Elektronik Serbest Meslek Makbuzu uygulaması ile ilgili açıklayıcı görseller ve makbuz paket seçenekleri yazımız ekinde gönderilmiştir.

Makbuztek e-SMM Portalının meslektaşlarımızın hizmetine sunulduğunun ve programın yazımız ekindeki görsellerde bulunan özelliklerinin Baronuza kayıtlı Avukatlara ivedilikle duyurulması uygulama zorunlu hale geldiğinde karşılaşılabilecek sorunları en aza indirecektir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını dilerim.

Saygılarımla.

Avukat Ünsal TOKER
Başkan Yardımcısı

Eki:

Makbuztek Tanıtım Broşürü

• Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması Hakkında TBB 2020/57 sayılı duyurusu
    16.6.2020 10:45:31
  • Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın; “Korona Virüs (Covid-19) Salgını Tedbirleri” konulu 04.06.2020 günlü ve 86420598-399/3371 sayılı yazı Hk. T.B.B 2020/56 sayılı duyurusu
    15.6.2020 17:11:47
  • Beraat Eden Sanık Lehine Hükmedilen Vekalet Ücreti Ödemeleri Hakkında TBB 2020/53 sayılı duyurusu.
    8.6.2020 10:58:49
  • Makbuztek Elektronik Serbest Meslek Makbuzu Uygulaması Tanıtım Kampanyası Hakkında T.B.B 2020/19 sayılı duyurusu
    5.3.2020 11:53:42
  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Hakkında Tbb 2020/11 sayılı duyurusu
    12.2.2020 11:34:28
  • Yargıtay Büyük Genel Kurulunun İş Bölümü Hakkında TBB 2020/10 sayılı duyurusu hk.
    11.2.2020 10:19:07
  • AİHM (Yazı İşleri Müdürlüğü'nde) iki kişinin, AİHM Kararların İcrası Departmanında iki kişinin görevlendirilmesi hk. T.B.B 2020/09 sayılı duyurusu
    29.1.2020 13:19:21
  • CMK GÖREVİ ALAN MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE;