DUYURU

10.11.2022 14:13:00
DUYURU

Bodrum ilçesinde; yapılan seçim sonucunda Temsilci adayı Av. Cavidan Karaöz Özyiğit’in 118 oy, Av. Onursal Özbek’ in 118 Oy, Av. Oğuzhan Kanmaz’ ın 111 Oy ve Av. Mert Çelik’ in ise 34 Oy aldığı görülmüştür. Avukatlık Kanunun, Yönetim Kurulunun görevleri başlıklı 95. maddesinin 19. fıkrasında “Baro bölgesindeki adliye merkezlerinde temsilcilikler kurmak” hükmü ile Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinin 47. Maddesinde “Baro yönetim kurulu, bölgesindeki adliye merkezlerinde iki yıl için görev yapmak üzere, bir temsilci atar.” hükümleri uyarınca temsilciyi atama yetkisinin yönetim kurulumuza bırakıldığı anlaşılmaktadır. Yönetim kurulumuzun 17.10.2022 ve 31.10.2022 tarihli toplantılarında alınan kararlar ile baromuzun teamülü gereği temsilci atama yetkisinin atamaya esas olmak üzere yapılacak seçim sonucuna göre kullanacağının belirlendiği, 08/11/2022 tarihinde yapılan seçimde ise iki adayın eşit oy aldığı, seçimde atamaya esas olacak şekilde tüm adaylardan daha fazla oy alan aday olmadığı görüldüğünden;

Seçmen iradesinin neticeye kavuşmaması, meslektaşlarımızın oylarının en yüksek oy alan iki aday arasında eşit dağıldığı, Yönetim Kurulumuzca belirlenecek temsilcinin yine Bodrum ilçesindeki meslektaşlarımızın görüş ve kanaatleri dikkate alınarak belirlenmesinin teamül olması nedeniyle atamaya esas olmak üzere en yüksek oy alan iki aday arasında seçimin tekrarlanmasına, en yüksek oy alan adaylar Av. Cavidan Karaöz Özyiğit ve Av. Onursal Özbek arasında 15/11/2022 günü 09:00-17:00 arasında atamaya esas olmak üzere yeniden seçim yapılmasına, oyların tekrar eşit çıkması halinde seçimin tekrar edilmesine,  seçimde adayların isimlerinin yazılı olduğu beyaz oy pusulalarının kullanılmasına, oyların bizzat kullanılması ve oylama sonuçlarının bir liste halinde, karşısında alınan oy sayısı da yazılı olduğu halde Baro Başkanlığı’na atamaya esas değerlendirme için gönderilmesine, Seçim için Yönetim Kurulu Üyesi Av. Halime KAYA ÖZTOK’ un görevlendirilmesine, seçim tarihinden önce seçmen listesi ve mühürlü oy pusulalarının gönderilmesine karar verildiği saygıyla duyurulur.