MUĞLA BAROSU ÇEVRE, KENT VE İMAR KOMİSYONU TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYOR

3.03.2021 15:04:35
  • Büyük Font
  • Küçük Font
  • Sayfayı Yazdır
MUĞLA BAROSU ÇEVRE, KENT VE İMAR KOMİSYONU TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYOR

MUĞLA BAROSU ÇEVRE KOMİSYONU TÜM SİVİL TOPLUMU DAYANIŞAMAYA  ÇAĞIRIYOR

Muğla’nın  tarihsel, kültürel, doğal değerleri ve doğası, Anayasa ve yasalar hiçe sayılarak uzun zamandır  var olan ve devam eden işgal, talan, rant politikalarına ve yıkıcı tahribatlara maruz kalmaktadır. Kıyılar, koylar, dereler, dağlar, ormanlık alanlar, tarım arazileri yani yaşam alanlarımızda,  Muğla’nın canlı, cansız tüm varlığını, ekosistemi olumsuz yönde etkileyecek, iklim krizini daha da ağırlaştıracak emrivaki plan,  proje ve uygulamalarla karşı karşıyayız.


Muğla Barosu Çevre ve İmar Komisyonu, hukukun üstünlüğün ve Anayasa madde 56’da vücut bulmuş olan “çevre ve sağlıklı yaşam hakkının” sağlanması ve korunması çerçevesinde tüm sivil toplum örgütlerine dayanışma ve işbirliği hususunda açık çağrı yapmaktadır. Yerelde yaşanan çevre sorunların tespiti ve çözümü konusunda uğraş veren tüm kamuoyuna ve özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarına da bu çağrımızı iletmek isteriz.


Ülkemizde de yaşanan pandemi nedeniyle aslında yüz yüze gerçekleştirmek istediğimiz bu toplantının sizlerin de takdiri ile online gerçekleştirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz. 19.03.2021  saat 14.00 Tarihinde Yapacağımız bu toplantımıza katılım  için en geç toplantı tarihimizden bir öncesine kadar muglabarocevre@gmail.com e posta adresimize kayıt yaptırılmasını rica ederiz.

Fotoğraf Galerisi