29.8.2019 17:06:12

Ankara, 27.08.2019

………………………..

DUYURU NO:2019/52

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın ana faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Ortak Projesi olan "Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitelerinin Artırılması Projesi' (İHEM Projesi) kapsamında Üniversite ve/veya Enstitülerde araştırma yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik destek sağlanacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru usulü aşağıda açıklamıştır.

Yerleştirme programına katılmak isteyen meslektaşlarımızın öncelikle proje içeriği ve hedefleri ile uyumlu bir konu belirlemesi gereklidir.

İlgili konuda Avrupa Birliği üyesi ülkelerden birinde yerleşik Üniversite ve/veya Enstitülerden kabul belgesi alması gereklidir.

Kabul belgelerinin içerikleri kurumlara göre değişiklik gösterebilmekte olup, çalışma konusunun, çalışma süresinin ve kabul edilen kişinin isminin belgede yer alması zorunludur.

Yerleştirme programına ilişkin süre iki ayı geçemez.

Kabul belgesini alan meslektaşlarımızın, Birliğimiz Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezine İngilizce ve Türkçe hazırlanmış CV, Türkçe ve İngilizce hazırlanmış Niyet Mektubu ve Kabul Belgesi ile başvuruda bulunmaları gereklidir.

CV için kullanılacak zorunlu bir modalite bulunmamaktadır.

Görevlendirilecek olan katılıcımıza, görevlendirme süresince Proje kapsamında gidiş-dönüş bileti ve günlük harcırah olmak üzere finansal destek sağlanacaktır.

Niyet Mektubu içerisinde seçilen konunun içeriği, neden bu konunun seçildiği, Birliğimize ve Projeye nasıl bir katkı sunulacağının açıklanması gereklidir. Tercihen 1 sayfayı geçmemesi önerilir.

İlgili belgelerini (Kabul belgesi, CV ve Niyet Mektubu) tamamlayarak başvuruda bulunan adayların başvuruları, Birliğimiz tarafından başvurucuların Baroları ve Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi ile koordinasyon halinde değerlendirilecektir.

Proje süresince (Mart 2021) ilgili görevlendirmeler devam edecek olup, başvuruların Birliğimiz Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezine e-mail ortamında iletilmesi gereklidir (utba@barobirlik.org.tr).

Bilgilerinize sunarım,

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU
Başkanı

• Türkiye Barolar Birliği 35.Olağan Mali Genel Kurulunda Türkiye Barolar Birliği Meslek Kurallarına eklenmesi talep edilen hükümlere ilişkin çalışma yapılması.
    10.9.2019 15:39:41
  • İHEM Projesi kapsamında Üniversite ve/veya Enstitülerde araştırma yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik destek hk. T.B.B'nın 2019/52 sayılı duyurusu
    29.8.2019 17:06:12
  • İHEM Projesi kapsamında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ve Avrupa Konseyi’ne gerçekleştirilecek görevlendirmeler hk. T.B.B'nın 2019/51 sayılı duyurusu
    29.8.2019 17:03:59
  • Baroların ve Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitelerinin Artırılması Projesi kapsamında düzenlenecek Eğitici Eğitimi hakkında T.B.B.'nin 2019/50 sayılı duyurusu
    29.8.2019 17:01:01
  • 2019 yılı aidatı 2. taksiti ve T.B.B keseneği ödemesi hakkında hatırlatma
    16.7.2019 13:59:46
  • Adli ve İdari Yargı birimlerinde görülen, Adalet Bakanlığı'nın taraf veya ilgili olduğu davalar nedeniyle mahkeme tarafından Hazine aleyhine hükmedilen vekalet ücretlerinin ödeme işlemleri hakkında T.B.B 2019/44 sayılı duyurusu
    3.7.2019 10:11:56
  • Yargıtay İçtihadı Birleştirme Hukuk Genel Kurul Kararı.
    1.7.2019 09:25:32
  • Soruşturma Dosyasının Avukat Tarafından Vekaletname Veya Görevlendirme Yazısı Olmadan İncelenmesi Hakkında T.B.B 2019/23 sayılı duyurusu
    19.3.2019 10:34:37