MUĞLA BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONUNUN MERSİN BARO BAŞKANI’NIN 8 MART’TA KADIN MESLEKTAŞINA UYGULADIĞI ŞİDDET İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

9.03.2017 14:38:57

MERSİN BARO BAŞKANI’NIN 8 MART’TA KADIN MESLEKTAŞINA UYGULADIĞI ŞİDDETİ KINIYORUZ

“Baskıya, şiddete, eşitsizliğe, hukuksuzluğa hayır!” diye haykırdığımız 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Mersin Baro Başkanı’nın bir kadın meslektaşına alenen şiddet uygulamasını kınıyoruz.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesinin konuşma yaptığı sırada kürsüden itilerek müdahale edilmesi, Baroların demokratik mesleki örgüt yapısına gölge düşürmektedir. Avukatlık Kanunu'na göre Baroların görevleri arasında hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak olduğunu ve üstlendiği toplumsal sorumluluğa, meslek etiğine uygun olması gerektiğini Mersin Baro Başkanı’na hatırlatıyoruz.

Biz Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde üyesi olduğumuz Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM)  üyesi meslektaşımızın şiddet uygulanarak susturulmasını kabul etmiyoruz ve biz kadınların sadece 8 Mart’ta değil her zaman toplumun her alanında dışlanmasına, susturulmasına, baskı ve şiddet görmesine karşı çıkıyoruz.

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu